CARNS I PEIXOS

MANDONGUILLES DE TONYINA AMB SALSA DE CALAMARS

de gener 23, 2015 Clara Amblesmansalamassa 15 Comments

Les mandonguilles m'agraden molt, i curiosament no ha sigut un plat molt present a casa meva. Recordo que de petita en menjava de tant en tant a casa, amb pèsols i pernil. També recordo dinar a l'escola i menjar-me les de tots els companys, ja que a mi m'encantaven i a ells no...jaja.
Ara que m'he fet gran i independent, a vegades les menjo fora de casa, però curiosament les cuino ben poc, gairebé mai.
Així que m'he dit a mi mateixa que això no podia ser, i he fet aquestes mandonguilles de tonyina, que val a dir que estan per llepar-se els dits.
A més a més amb aquesta recepta participo a Memòries d'una Cuinera.


Ingredients (3-4 persones):
-350grs tonyina de llauna
-150grs sardines en llauna
-1 grapat de julivert
-75grs pà ratllat + una mica per arrebossar
-1 ou
-8 calamars sencers
-1 patata gran
-1 pot de tomàquet tritural
-1 ceba gran
-1 dent d'all
-1/2 got de vi blanc
-3 gots d'aigua
-Sal
-Sucre
-Pebre 

Començem preparant la salsa que acompanyarà a les mandonguilles. En una cassola, fiquem la ceba tallada petita i la sofregim, amb un bon raig d'oli d'oliva.
Després incorporem el tomàquet triturat, i el sofregim també fins que sigui fet. Provem de gust i li afegim una mica de sucre per treure l'acidesa i una mica de sal i pebre.
Afegim a la cassola la patata tallada, els calamars sencers i nets, el vi i l'aigua. En aquest cas jo he acabat la salsa a la olla exprès, per tant he ficat tots els ingredients a dins, i quan ha començat a pitar ho he deixat 15'.
Mentre es fa la salsa, aprofitem per fer les mandonguilles. Obrim les llaunes de tonyina i de sardines i les escorrem bé, fins que no els hi quedi oli, i ho fiquem en un bol.
Agreguem el pà ratllat, l'ou batut,  l'all ben picat i el julivert. Treballem bé amb les mans fins a obtenir una massa consistent, amb prou cos per fer les mandonguilles. 
Fem boles amb la massa, donant forma a la mandonguilla, i les passem per una mica de pà ratllat. A mi m'en han sortit unes 15 aproximadament.
Fregim les mandonguilles en una paella amb una mica d'oli d'oliva perquè es torrin una mica i ja ho tenim tot llest.
Podem servir la salsa per una banda i les mandonguilles per una altra, o podem escalfar les mandonguilles amb la salsa uns 10' i ja està. Jo he optat per la primera opció, ja que m'agraden més les mandonguilles una mica cruixents.
Bon profit!





Potser també t'interessa...

15 comentaris:

  1. Quina cosa més original! I a més han d'estar ben bones, apuntades queden! No se si saps que organitzo un concurs al meu blog, sortegem un lot de productes Castey valorat en 160€, tens tota la informació al bloc, m'encantaría comptar amb tu, a veure si t'animes! Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  2. La recepta és sorprenent i el gust segur que també ho ha de ser, molt original.
    Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.

    ResponElimina
  3. Si, queda un gust molt suau, i la salseta....per sucar-hi pà!!

    ResponElimina
  4. Hola! te devuelvo la visita, no conocía esta receta, interesante! besos

    ResponElimina
  5. Mmm què bones i fàcils aquestes mandonguilles, segur que les provem aviat :)

    Un petó!

    ResponElimina
  6. una recepta molt marinera! segur que estaven ben bones. Moltes gràcies per participar al Memòries. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la visita! Ens veiem al proper repte!!

      Elimina
  7. Quina pinta!!no et coneixia, ens anirem veient!!

    ResponElimina
  8. Han d'estar de vici aquestes mandonguilles de peix! Me l'apunto! Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Han d'estar de vici aquestes mandonguilles de peix! Me l'apunto! Una abraçada!

    ResponElimina