BRIOIXERIA I MASSES

DOUGNUHTS BY LARA FERRONI

de juny 05, 2014 Amblesmansalamassa 0 Comments

Una nova versiĆ³ dels donuts, una mica millor que les anteriors, segons el meu criteri. Encara em falta trobar la temperatura adequada al fregir els donuts, m'haurĆ© de fer amb un termĆ²metre! Tenen un gust bonĆ­ssim i sĆ³n molt flonjos.AixĆ² si, no descarto seguir probant altres receptes...no es nota que m'agraden, no!

Ingredients (15 donuts):
-400grs farina de forƧa
-22 grs llevat sec instantĆ ni
-240 ml llet tĆØbia
-50grs sucre
-1/2 culleradeta sal
-1 culleradeta essĆØncia vainilla
-55grs margarina
-3 rovells d'ou
Glassa
-150grs sucre glas
-5 cullerades llet
 Ganache xocolata
-100grs xocolata negra
-100ml nata postres

En un bol barrejem 180ml llet, 2 culleradetes de llevat (uns 7'5grs) i 110grs de farina. Ho deixem reposar en un lloc cĆ lid durant 30', fins que afagi vida (li surten bombolletes i s'infla).
Mesclem la resta de la llet i llevat amb els rovells, el sucre, la sal, la vainilla i la massa que hem preparat prĆØviament. Incorporem la margarina tallada a daus i amassem afegint la resta de la farina. Treballem la massa fins que estigui fina i elĆ stica.
Tapem amb paper film i deixem reposar 30' fins que dobli el seu volum.
Fiquem la massa a la nevera, mĆ­nim una hora i mĆ xim 12.
Extenem la massa amb un corrĆ³, amb 1 m de gruix aproximadament i fem els donuts. Aquesta vegada ja tinc un "talladonuts", perĆ² si no en teniu podeu utilitzar un got gran i un tap d'ampolla per donar-li forma.
Deixem reposar els donuts uns 40' tapats amb un drap i tot seguit els fregim amb oli de girasol. Volta i volta serĆ  suficient perquĆØ es facin i quedin dorats pels dos cantons. EscĆ²rrem bĆ© en paper de cuina.
Per fer la glassa barrejem el sucre glas amb la llet fins a obtenir una pasta blanca i espesa. Passem els donuts per la glassa i els deixem a una reixeta a refredar.
He fet una ganache de xocolata per banyar alguns donuts, simplement escalfant la nata i desfent la xocolata a dins. Suquem els donuts i ja estan llestos! A llepar-se els dits!

Potser tambƩ t'interessa...

0 comentarios: