POSTRES DE CULLERA

MOUSSE DOS XOCOLATES AMB FRUITES DEL BOSC

d’abril 05, 2014 Amblesmansalamassa 0 Comments

L'altre dia va ser l'aniversari de l'Àlex i vaig decidir fer alguna cosa diferent per celebrar-ho. Fa temps que tenia en ment fer alguna cosa així i la veritat és que ja tinc ganes de repetir-ho perquè el resultat ha sigut molt bo.

Ingredients ( 2 pastissets individuals):
Pà de pessic de xocolata
-3 ous
-40grs farina força
-40grs maizena
-95grs sucre
-15grs cacao
Mousse xocolata
-250ml nata postres
-1 ou
-40grs sucre
-100grs xocolata negra
-100grs xocolata blanca
-2 culleradetes gelatina neutra en pols
-2 culleradetes margarina
Gelatina fruites del bosc
-100grs fruites del bosc congelades
-Suc 1 llimona
-1/2 culleradeta gelatina en pols

Començem fent el pà de pessic. Batim els ous, juntament amb el sucre fins que doblin el seu volum i la barreja es torni de color blanquinós.  Mesclem la farina amb el cacao i ho afegim a la barreja anterior, fent moviment suaus i envolvents.
Extenem la barreja a una safata de forn (forrada amb paper de forn) i fornejem durant 8' a 180º. Deixem refredar i reservem.
Com no tenia motlles individuals n'he construit uns amb ampolles de plàstic d'aigua. Tallant els extrems d'una ampolla d'aigua, ens queda un cilindre perfecte obert pels dos cantons.
Tallem el pà de pessic, utilitzant els motlles reciclats a mode de "tallapastes". Necessitarem 6 discos, tres per cada pastisset.
Ara toca fer les mousses. Separem la clara del rovell de l'ou. Per una banda batim la clara juntament amb la nata fins a que monti bé i tingui una textura densa; i ell rovell el batim amb el sucre.
Dividim en dues parts cada una de les mescles que hem fet prèviament. (la nata+clara i el rovell amb el sucre), ja que ho utilitzarem per fer les dues mousses.
Esmicolem les xocolates i les posem separades, cadascuna en un bol.
Desfem la xocolata negra al microones, juntament amb una cullerada de margarina i una culleradeta de gelatina. Remenem bé amb una espàtula fins que estigui ben homogenia i llavors li afegim la mescla del rovell+ sucre. Tot seguit ho afegim a la meitat de la  nata muntada i fem moviments suaus i envolvents fins que quedi tot ben combinat. Fiquem la mousse a una màniga pastissera i reservem.
Repetim el mateix procès però amb la xocolata blanca.
Per fer la gelatina de fruites del bosc, les triturem amb la batidora. Escalfem el suc de llimona i un cop bulli li afegim la gelatina. Ho mesclem tot i ho guardem fins el muntatge del pastís.
Per montar els pastissets, afegim en el següent ordre, dins dels motlles: pà de pessic-mousse de xocolata blanca-pà de pessic-mousse de xocolata negra-pà de pessic-gelatina de fruites del bosc.
Podem deixar-ho al congelador una hora perquè agafi més textura i després ho passem a la nevera. Just abans de servir ho traiem dels motlles, tallant-los amb unes tisoretes per un lateral i així ho podem desmotllar fàcilment.
Que aprofiti!!!

Potser també t'interessa...

0 comentarios: