PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS

PASTÍS DE TOFFEE

de febrer 14, 2014 Amblesmansalamassa 0 Comments

Quin descobriment això del toffee!!! No paro de pensar receptes per fer amb aquest ingredient taaaan bo. Aquí va la primera.

Ingredients:
Toffee
-125grs sucre
-50grs margarina
-200grs nata postres
Massa trencada
-125grs farina força
-125grs maizena
-100grs sucre
-150grs margarina
-1 rovell d'ou
-1 cullerada d'aigua
Mousse toffee
-Toffee
-200ml nata postres
-2 iogurts naturals
-10grs gelatina neutra en pols

Començarem fent la massa trencada per cobrir el motlle. En un bol mesclem la farina, la maizena i el sucre. Afegim la margarina tallada a daus i treballem la massa amb els dits, formant una espècie de molles de pà. A mesura que treballem la massa les molles es faran més fines, fins a obtenir una espècie de farina gruixuda. En aquest punt li afegim el rovell d'ou i la cullerada d'aigua i amassem bé fins a aconseguir una massa fina i homogènia. Forrem amb paper film i deixem reposar uns 30' a la nevera.
Passat aquest temps, extenem la massa amb un corró i forrem el motlle. Cobrim el fons amb paper i ho omplim de llegums (per evitar que la massa puji al coure) i fornejem a 200º durant uns 25'.
Traiem del forn i deixem refredar.
Per fer el toffee, fiquem en una cassola el sucre amb la margarina a foc fluix. Hem de coure fins que el sucre es desfaci i la mescla es torni de color marró fosc. Hem d'anar en compte de no passatr-nos de cocció perquè sinó el sucre ens quedarà amarg.Un cop tinguem el caramel, afegim amb cura la nata (una mica calenta perquè no hi hagi tanta diferència tèrmica), vigilant de no cremar-nos perquè fa bastantes bombolles al barrejar-ho. Coem a foc fluix uns 10'. Quan sigui fred espessarà bastant.
Per últim farem la mousse. Escalfarem la nata, i un cop començi a bullir li afegim la gelatina i ho deixem uns segons. Retirem del foc i ho barrejem amb el toffee que hem fet anteriorment, i els iogurts.
Aboquem la barreja al motlle ( que hem forrat amb la massa trencada) i deixem refredar. Un cop fred ho fiquem a la nevera durant 2 o 3 hores.
Per finalitzar, podem fer més toffee o guardar-nos'en una mica per abocar per sobre de la mousse

Potser també t'interessa...

0 comentarios: